FaR - Fysisk Aktivitet på Recept - hos Friskis&Svettis Karlskrona.

FaR står för fysisk aktivitet på recept och innebär att man får ett recept på någon rörelseaktivitet som är anpassad till de förutsättningar och önskemål man själv har. Man kan få ett sådant recept på sin vårdcentral.

Rörelse sätter i gång flera hälsosamma förändringar i kroppen. Man känner sig gladare, sover bättre, kan lättare hantera stress och hålla vikten. I samråd med läkare, sjuksköterska eller sjukgymnast kan motion fungera som en medicin som både förebygger och behandlar sjukdomar. Rörelse kan komplettera eller i vissa fall till och med ersätta läkemedel. Ibland är det den bästa medicinen. Aktiviteten blir en del av behandlingen.

Fysisk aktivitet har bevisad effekt att kunna förebygga eller förbättra många olika sjukdomstillstånd, till exempel högt blodtryck, kärlkramp, diabetes, benskörhet, reumatiska sjukdomar, ont i ryggen och depression. De positiva effekterna får man oavsett ålder eller träningsvana. Därför är det aldrig för sent att börja röra på sig. Den som är otränad kommer snabbt att bli fysiskt starkare.

Källa 1177.se

  

Hos oss på Friskis&Svettis kan du träna med FaR alla dagar i veckan och på de gruppträningspass du själv väljer. Du kan också välja att få en instruktion av en av våra FaR-instruktörer i vårt gym och sedan fortsätta att träna styrketräning på egen hand.
Vi hjälper dig att hitta den aktivitet som passar dig bäst utifrån den ordination du fått.
Självklart får du prova på aktiviteten en gång innan du bestämmer dig om det är rätt för just dig.

Friskis&Svettis Karlskrona har mer än 10 års erfarenhet av FaR och vi har ett gott samarbete med Landstinget Blekinge runt utvecklingen av FaR på genomförandenivå.

Hos oss möter du förståelse och tolerans samt ett informativt och hänsynsfullt mottagande där dina behov står i centrum.

Vi som arbetar med FaR på Friskis&Svettis heter Malin Kågeman och Camilla Holmström och oss når du bäst via mail på malin@kr.friskissvettis.se och camilla@kr.friskissvettis.se

Du betalar 600 kr för 24 gånger (dessa 24 gånger är aktiva ett år från den dag du köper ditt FaR).
Du betalar också en medlemsavgift på 200 kr för hela året, i medlemsavgiften ingår en försäkring som gäller vid träningstillfället samt resa till och från.

Våra öppettider hittar du här: http://kr.friskissvettis.se/ och vårt schema för gruppträning finner du här: http://kr.friskissvettis.se/schema

Vill du har mer information via telefon, ring då 0455-18545.

Varmt välkommen till oss med ditt recept, vi hjälper dig att komma igång med din träning!