Övrig gruppträning

Under "Övrig gruppträning" hittar du gruppträningspass som skiljer sig i upplägg och syfte från de vanliga jympapassen.

Du hittar intervallträning i "IntervallFlex", utmanande rörlighetsträning i "Flex", funktionella totalövningar i både Cirkelfys och SkivstångIntervall samt stabilitet, styrka och inte fokus i Core och Yoga.

Power hour

Partyträning med power

Rakt och teknikenkelt med hög energi. På Power hour får du en riktig genomkörare för både styrka och kondition. I högsta hugg har du en medicinboll som ger motstånd, hjälper dig med tekniken och ger extra känsla genom passet.

Efter en rak uppvärmning där du höjer pulsen rejält mot slutet, är passet uppbyggt av en loop med 11 styrkeövningar. Tempot i övningarna gör att du också tränar konditionen. Vissa övningar tränar spänst och explosivitet och ger passet extra tryck.


Du jobbar en övning i taget och kör i ditt eget tempo – du behöver inte jobba i takt till musiken. Självklart kan du anpassa träningen efter din dagsform, men förvänta dig drivande musik, maximal pepp och power!FriskisSvettis_hopp_rgb

IntervallFlex

Tufft kombipass för kondition, styrka och rörlighet

Under första hälften av passet utmanar du din kondition och styrka i ett tufft intervallupplägg. Under andra hälften tränar du din rörlighet.
Intervalldelen har högintensiv karaktär och växlar hela tiden mellan övningar för styrka och kondition. I flexdelen tränar du din funktionella rörlighet i ett dynamiskt och fokuserat flow. De muskler du tröttat ut i intervallavsnittet sträcks ut och blir rörliga, smidiga och avslappnade.
IntervallFlex är ett träningspass du lämnar med ett nöjt leende, om du gillar att ta i och är rustad för intensiv träning.

Flex

Träna och utmana din funktionella rörlighet, den naturliga flexibilitet din kropp behöver.

Du mjukar upp och sträcker ut dina muskler en i taget, eller i totala övningar för hela kroppen. Träningen är fokuserad med dynamiska, tydliga och energifyllda övningar.

Passet vänder sig till dig som är igång och tränar och vill komplettera med träning för din rörlighet.


Flex soft

funktionell och mjuk rörlighetsträning

Mjuka upp och träna din funktionella rörlighet med extra hänsyn till leder och muskler. Träningen är lugn och inkännande och passar även dig som känner dig stel och ovan. Eller kanske tränar du tufft och vill varva med mer återhämtande träning. Du mjukar upp och sträcker ut dina muskler en i taget, eller i övningar för hela kroppen.

Flex soft passar också dig som med en mjuk och dynamisk rörlighetsträning vill stressa ner, hitta balans, välmående och återhämtning.


Limited Edition 2018!

Skivstång maxa - Tyngre lyft, mer styrka

Maxa styrketräningen med det här utmanande skivstångspasset. Inspirationen kommer från klassisk styrketräning, tyngdlyftning och styrkelyft. Skivstången är ständigt närvarande. I uppvärmningen får du bekanta dig med övningarna. Sedan tränar du igenom hela kroppen.

Skivstång maxa passar dig som har tränat med skivstång tidigare och vill ta träningen till nästa nivå. Passet fokuserar på styrka, teknik och raka övningar. Du bestämmer själv hur tungt du vill lasta din skivstång och du jobbar inte i takt till musiken. Ledaren guidar dig genom passet och peppar dig att orka de där sista repetitionerna av varje övning.


I passets första del är fokus på tung styrketräning. Varje övning återkommer vilket ger dig chansen att utmana ordentligt. I den andra delen jobbar du snabbt och explosivt. I sista delen får du maxa din uthålliga styrka och flås i ett flöde av övningar. Bli bästis med stången på Skivstång maxa.

Skivstång maxa är ett Limited edition-pass, det finns under 2018 så passa på att testa!

FS2018_006

SkivstångIntervall

Effektiv och utmanande styrke- och konditionsträning

Gillar du sportig, rak och ösig styrke- och konditionsträning, då är SkivstångIntervallpasset något för dig. Träningen är enkel och effektiv med hjälp av skivstång, drivande musik och tydliga instruktioner.

Belastningen anpassar du själv, från att enbart använda skivstångens egen vikt på ett par kilo, till att lägga på ett avsevärt antal kilo. Övningarna ger dig styrkeuthållighet för ben, höfter, rygg, mage, bröst, axlar och armar.

Passet avslutas med 15 min funktionella totalövningsintervaller. Du utmanar dig i 45-50 sek intervaller med kort återhämtning. Här kan du möta övningar som; Häckspark, plankan med benuppdrag, upphopp på bräda, snabba vrister och snabb twist mm.


Skivstång

Effektiv och utmanande styrketräning

Gillar du sportig, rak och ösig styrketräning, då är Skivstångspasset något för dig. Träningen är enkle och effektiv med hjälp av skivstång, drivande musik och tydliga instruktioner. Belastningen anpassar du själv, från att enbart använda skivstångens egen vikt på ett par kilo, till att lägga på ett avsevärt antal kilo. Övningarna ger dig styrkeuthållighet för ben, höfter, rygg, mage, bröst, axlar och armar.


Vi lovar dig en helhetsträning och en härligt utmanande träningsupplevelse.

FS2018_005

Cirkelfys

Funktionell styrketräning med fart

Vi går in i en sal. Plockar fram alla möjliga redskap som skivstänger, kettlebells, gymband och fria vikter. På med musik. Sen: Dags för rundgång!

Cirkelfys är gruppträning med fokus på styrka för hela kroppen. Du jobbar i stationer med olika redskap eller med din egen kroppsvikt.

Passet börjar med en teknikgenomgång där ledaren går igenom alla övningar. Efter uppvärming är det dags för tre varv i cirkeln. Kör din övning 45 sekunder, sen iväg till nästa station. Bytena ger fart och skön variation. Gruppen, musiken och ledaren peppar dig genom passet.

På Cirkelfys är övningarna funktionella. Du tränar din kropp för sånt den är gjord för, som att sträcka, böja och rotera. Du tränar i ditt eget tempo; du behöver inte tänka på takten i musiken. Fokusera på tekniken eller jobba snabbt och tungt!


Cirkelfys soft

Funktionell styrketräning i skönt tempo

Vi går in i en sal. Plockar fram alla möjliga redskap som skivstänger, kettlebells, gymband och fria vikter. På med skön musik. Sen: Dags för rundgång!

På Cirkelfys soft tränar du uthållig styrka för hela kroppen. Passet passar extra bra för dig som är ovan vid styrketräning och för dig som vill träna uppbyggande. Här finns det gott om tid till varje övning, så att du hinner hitta rätt i känsla och teknik.


Cirkelfys soft är uppbyggt av stationer med olika redskap och med din egen kroppsvikt. Övningarna tränar din kropp för sånt den är gjord för, som att kunna sträcka, böja, dra, trycka och rotera. Här jobbar stora delar av kroppen i varje övning.


Passet börjar med en teknikgenomgång där ledaren går igenom alla övningar. Efter uppvärming är det dags för tre varv i cirkeln. Gruppen, musiken och ledaren peppar dig genom passet. Du tränar i ditt eget tempo och behöver inte tänka på takten i musiken. Fokuserat och starkt för hela kroppen.

O26A0039

Box

Adrenalin och urkraft

Box är tuff träning med kampsportskänsla. Både styrka och kondition får sig en omgång, men också din explosivitet och snabbhet. Perfekt för dig som gillar adrenalin och teamkänsla – och inte är rädd för lite tuffare tag.

Träningen bygger på olika sparkar och slag med boxhandskar och mitsar. Du behöver inte ha vana från liknande träning – tekniken lär du dig under passet.

Du tränar i par stora delar av passet. Ni turas om att slå och hålla emot, vilket blir en naturlig intervallträning, där ni kan peppa varandra. Kampsportsmomenten varvas med styrke- och konditionsövningar som armhävningar, knäböj och situps. Dynamisk rörlighetsträning blir en skön avslutning på passet.

På Box är stämningen social och fokuserad, med glimten i ögat. Om du vill finns här utrymme att verkligen ta ut dig. Upptäck urkraften inom dig!

Core

Träna och utmana dig själv i styrka, stabilitet, balans och rörlighet. Coreträningen bygger både på enkla och mer fokuserade övningar och på större, sammansatta övningar för hållning, stabilisering och balans. Du tränar utan redskap, det vill säga med kroppen som belastning och utgår från olika utgångsställningar både på golvet och i stående.

Passet vänder sig till dig som är igång med träning och vill komplettera med mer specifika övningar för rygg, mage, bålstyrka och stabilitet.

Core soft

Träna och utvecklas i dina rörelsetekniker. Det handlar mycket om hållning, stabilitet och kontroll. Vi jobbar fokuserat och medvetet, banar in bra rörelsemönster som bygger upp din kapacitet. Fokus är på kroppens mittdel, dvs mage, rygg och sida – din core. Vi tränar också de andra stora lederna: skuldra, höft, knä och fot.

Du tränar utan redskap, det vill säga med kroppen som belastning och utgår från olika utgångsställningar både på golvet och i stående. Core soft vänder sig till dig som vill träna mjukt och hänsynsfullt med leder och muskler. Kanske är du ny, ovan eller äldre. Kanske tränar du tufft och vill varva med mer återhämtande träning. Eller kanske känner du att den lugnare karaktär som soft-träning har är vad du trivs bäst med.

 

 

 

Yoga

Friskis&Svettis Yoga kommer ur Hathayogans långa tradition. Den har tagits fram och utvecklats i harmoni med vår idé och är inte kopplad till någon specifik inriktning. Vårt yogautbud består av Yoga och Yoga energy. Yoga är vår stora, lättillgängliga yoga och utgör basen  medan Yoga energy är en mer dynamisk och fysiskt utmanande yoga.Yoga
- lugnt och meditativt
Med klassiska och trygga yogaövningar (asanas) för andning,
rörlighet, styrka och balans får du här en fysisk, lugn och
meditativ yoga. En upplevelse där närvaro, ökad medvetenhet och stillhet infinner sig. Ett tillåtande pass, där prestationskraven uteblir.

Du behöver inte ha tränat yoga innan.


Yoga energy - dynamisk och flödande

Ett fysiskt mer utmanande och krävande pass, som bygger vidare från Yoga. Du yogar i ett flöde med harmoni i andning och rörelse, och stannar tillräckligt länge i positionerna för att kunna fördjupa dem. Passet är 75-85 minuter.


Passet vänder sig till dig som har yogavana och söker en mer fysiskt utmanande yoga.