Indoor walking

individuell konditionsträning i grupp på cross-trainer

Träningen genomförs på en crosstrainer. Hela kroppen engageras och du blir skönt svettig. Belastning, utgångsställning och tempo varieras under träningen, men grundkänslan är som en blandning mellan joggning och skidåkning.


Här har du möjlighet att träna din kondition precis så mycket som du önskar. Det gör du utifrån din egen träningsnivå eller dagsform. Riktigt, riktigt tufft om du så vill, eller lättsamt och mindre svettigt. Du sätter själv nivån med hjälp av ledarens guidning i ansträngning och belastning. Du får energi från ledaren och musiken, samtidigt som du tränar utifrån din egen förmåga. Ledaren ger förutsättningarna, du bestämmer.


Ledaren ger dig information om rätt teknik och guidar dig genom passet så du vet när du kan ta det lite lugnare och när det är läge för utmaningar i teknik eller ansträngning.


Här väljer du själv din intensitet. Passen är för dig som är igång med din träning.


Indoor walking finns i varianterna Iw intervall, Iw Flow, IW distans och IW Spurt.Indoor walking intervall

Tuff konditonsträning i intervaller.

Indoor walking i intervallform där tuffare arbete varieras med återhämtningar.
Syftet med intervallupplägget är träna och öka den aeroba kapaciteten, konditionen.

I Indoor walking intervall kan du utmana dig extra mycket och känna kicken som en tuffare ansträngning ger. Intervallpassen är uppbyggda utifrån ett pyramidupplägg där kortare och längre intervaller blandasIndoor Walking Flow

Flow är i grunden ett IW-distanspass där extra fokus har lagts på att ge tid till att hamna i sköna ansträngningar, hitta andra andningen och samtidigt känna medvetenhet i träningen, musiken och flåset. Hitta flytet helt enkelt.

Passet riktar sig framförallt till dig som är van vid Indoor walking och gillar att mata på utan att det händer allt för mycket under träningen. Du går in i dig själv och tar vara på träning. Ledaren ger förutsättningarna men styr i mindre utsträckning än vanligt.

Utmaningen i Flow-passet kan vara den mentala uthålligheten i t ex långa sekvenser i höga tempon eller att kontrollera andningen i sega backar med mera motstånd. Ett indoor walking-pass utan hets eller höga toppar i ansträngning. 

 

 Iw spurt

Indoor walking Spurt - Limited Edition 2017

På Limited Edition 2017 Indoor Walking Spurt blandar vi distanspassens sköna koppling till musiken med intervallpassets utmanande driv och flås. Första halvan av passet körs i distanskaraktär och efter en tydlig övergång växlar passet till intervaller. Ungefär som du kanske brukar lägga upp en skön löprunda. Bara att haka på, vi spurtar hela vägen in i mål!indoor_walking_bas_medium