Träning för barn och unga

Friskis&Svettis träning är öppen för alla, yngre som äldre, otränad som tränad.

För barn och unga har vi utvecklat speciella pass eller arbetssätt för allsidig och lekfull träning med kvalité. Barnen deltar utifrån sina egna förutsättningar och alla som har lust kan vara med.

Barn 2-12 år
erbjuds pass där man både kan vara tillsammans med vuxen eller på egen hand. Dessutom finns Vuxenpass som är barntillåtna. Vi erbjuder också Träningsskola där lust, lära och utvecklas är i fokus. Här ger vi möjlighet till mera träning.

Från 13 års ålder öppnar sig fler möjligheter att träna tillsammans med vuxen eller på egen hand både i gruppträningen och i gymmet. Här skiljer sig utbudet åt från förening till förening beroende på möjligheter till rätt bemanning och därmed kvalité i träningen för unga. Läs mer under Träning för unga.
Familj

Lekfullt för 2–6-åringar och vuxna tillsammans

Familj är rolig och medryckande träning för barn 2–6 år och vuxna tillsammans. Fokus ligger på att röra sig och ha kul tillsammans, den grundmotoriska träningen kommer på köpet. Familj uppmuntrar barnens naturliga och spontana förhållningssätt till rörelse.

Smyga som en detektiv. Hoppa som en känguru. På Familj får barnens fantasi vara en del av upplevelsen. Tillsammans gör ni lekfulla rörelser till låtar som barnen ofta känner igen. Passet bygger, precis som Jympan, på enkelhet och glädje. Kom och lek loss!


FS2016_010_rgb (1)

Familjefys

Lekfullt fyspass för 6–12-åringar och vuxna tillsammans

Familjefys är ett cirkelpass för barn och vuxna. Här tränar du och ditt barn allsidigt med fokus på sånt kroppen är gjord för att göra, som att dra, pressa, hoppa och böja. Bered er på en fartfylld och ösig upplevelse tillsammans! Passet passar barn i åldern 6–12 år. 

Passet börjar med att ledaren går igenom cirkelns alla övningar. Varje station kan anpassas så både barn och vuxna får en rolig och utmanande övning. Väl där kör ni övningen tillsammans och kan peppa varandra till max. Ledaren teknikguidar under passets gång. 

Familjefys är omväxlande och passar barns sätt att växla mellan fullt ös och vila. Övningarna är lekfulla och bygger både på enklare redskap och helt redskapslösa varianter. Kör så det ryker på Familjefys!